Ce vă oferă Art Festin Făgăraș 2018

De ce Art Festin Făgăraș?

Nu numai pentru că nu există, ci pentru că are din ce să existe: teatru, muzică, meșteșugari, gastronomie și în acest an, film clasic american, selectat de Irina Margareta Nistor și oferit de Ambasada SUA.

În timpul zilelor festivalului, de joi până duminică, în curtea cetății vor avea loc dezbateri pe teme istorice. Și pentru că este Centenarul nu putem să-i uităm pe făgărășenii care au contribuit esențial la formarea României Mari.  Nu vor fi lăsate deoparte nici problemele sociale, migrația spre Statele Unite din secolele XIX și XX, dar și de fenomenul actual, precum și de diferențele evidente dintre cele două procese.

Filmele documentare, oferite de ambasada SUA, vor fi proiectate în timpul zilelor de festival în Casa de Cultură, iar ele vor fi prezentate de Irina-Margareta Nistor, care va avea și rolul de moderator al dezbaterilor ce vor urma proiecțiilor, la care vor participa și reprezentanți ai Ambasadei americane.

Teatrul ACT va fi prezent pe scena din Casa de Cultură cu spectacole de top, precum ”Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, si ”Absolut”, in interpretarea exceptionala a lui Marcel Iures.

Tot în Casa de Cultură vor fi proiectate și filme americane de top, selectate de Irina-Margareta Nistor, oferite cu generozitate spre difuzare de Ambasada Statelor Unite.

În fiecare seară, după lăsarea întunericului, filmele clasice americane se vor derula și pe ecranele instalate atât în curtea cetății.

“Hollywood-ul, Cetatea Filmului și a viselor, descinde în Cetatea Făgărașului, un decor ideal pentru pelicule de referința, o mini-vacanta cinematografică originală, în care vom vedea în avanpremieră sau vom revedea titluri de neuitat. Pregătiți-vă pentru o călătorie pe aripile imaginației, vin mult asteptații americani… de celuloid!” este invitația pe care v-o face Directorul ArtFest Făgăraș 2018, Irina-Margareta Nistor, și pe care nu se cade sa o refuzați.

Serile vor fi închise de concerte blues și rock, cu invitați speciali, din țară și din străinătate.

Sâmbătă, 23 iunie, va fi ziua de gală a Festivalului. La el va sosi, cu canotcile sale, multiplul campion Ivan Patzaichin, care va organiza, pe șantul de apărare al cetății, concursuri de canotaj pentru toți cei care doresc să participe alături de echipa formată de ei, dar și plimbări cu canotca. Și pentru că e sâmbată, pregătiți-vă să-i primiți pe eleganții și frumoșii lipițani de la herghelia Sâmbăta de Jos.

În spațiile din jurul cetății se vor desfășura, zilnic, târguri cu produse locale, meșteșuguri, evenimente publice gratuite, demonstrații ecvestre, fanfară, parade, activități sportive sau gastronomice.

Cu sprijinul și interesul autoritatilor locale și al primarului Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, și cu angajamentul organizatorilor de a oferi un produs de calitate, Festivalul are potentialul să devină un eveniment multi-anual de top, care să așeze orașul pe hartă culturală a României, și care va face, ca pentru cîteva zile, centrul geografic al României să devină și centrul ei cultural,  în beneficiul comunității și al publicului.

 

%d blogeri au apreciat: