Art Festin Făgăraș 2018: un festin cultural, in inima României

                                                     Comunicat de presă

 

Art Festin Făgăraș 2018: un festin cultural, in inima României

Cetatea Făgărașului isi va deschide portile pentru evenimente culturale de top, intre 21 si 24 iunie 2018

 

Primăria Făgăraș și Asociatia Culturala ArtRaising anunță organizarea Art Festin Făgăraș, un festin cultural găzduit de Cetatea Făgărașului, între 21-24 iunie, 2018.

Beneficiind de sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii in România, prima ediție Art Festin Făgăraș va aduce publicului o varietate de evenimente culturale de cea mai bună calitate: de la proiecții de filme clasice americane, spectacole de teatru, concerte, evenimente sportive, până la dezbateri despre istoria Tării Făgărașului si a tradițiilor sale.

”Tara Făgărașului este un loc unic, care îmbină frumusețea peisajului natural cu istoria și tradiția. Conform măsurătorilor recente, Făgărașul este punctul zero al României, centrul său geografic. Cetatea sa, niciodata cucerită de-a lungul istoriei, iși va deschide porțile pentru un eveniment unic, care care va include film, muzică, activități in aer liber, gastronomie, sport, parade. Ne dorim să oferim locuitorilor orașului acces la evenimente culturale de calitate, iar turiștilor, un prilej de a se bucura de frumusețea si autenticitatea acestor locuri, pe tot parcursul festivalului”, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

“Hollywood-ul, Cetatea Filmului și a viselor, descinde în Cetatea Făgărașului, un decor ideal pentru pelicule de referința; bucurati-va de o mini-vacanță cinematografică originală, în care vom vedea în premieră sau vom revedea titluri de neuitat. Pregătiți-vă pentru o călătorie pe aripile imaginației, vin mult asteptații americani… de celuloid, dar si eroi în carne și oase, staruri cool si cult, ca Iureș sau Patzaichin” – aceasta este invitația criticului de film Irina Margareta Nistor, directorul artistic al festivalului și președintele  Asociatiei ArtRaising.

Cu sprijinul Ambasadei S.U.A. in Romania, publicul va avea ocazia sa vizioneze filme clasice americane, dar si documentare, atat in Cetatea Fagarasului, cat si in Casa de Cultura, aflata in imediata apropiere. Serile vor fi încheiate de concerte blues si rock.

Teatrul ACT va fi prezent pe scena Casei de Cultură Fagaras cu spectacole de top, precum ”Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, si ”Absolut”, in interpretarea exceptionala a lui Marcel Iures.

Sâmbătă, 23 iunie, multiplul campion Ivan Patzaichin si Asociatia Rowmania se vor alatura Festivalului cu concursuri de canotaj, plimbări cu canotca si alte activitati in aer liber. In aceeasi zi, vor fi organizate parade cu caii lipițani de la herghelia Sâmbăta de Jos.

Accesul la spectacolele de teatru și proiecțiile de film din curtea interioară a cetății și din Casa de Cultură se va face pe bază de bilet si inscriere, sumele obținute fiind donate unui ONG-uri local pentru proiecte sociale.

În spațiile din jurul cetății se vor desfășura, zilnic, târguri cu produse locale, meșteșuguri, activități sportive si gastronomice, precum si proiectii gratuite de filme.

Art Festin Fagaras este organizat de Asociatia Culturala ARTRaising, cu sprijinul exclusiv al Primariei Faragas si al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, cu scopul de a transforma orasul, pentru cîteva zile, intr-un centru cultural al României, în beneficiul comunității locale.

Programul complet al Festivalului va fi anuntat in perioada urmatoare. Mai multe detalii pe www.artraising.ro.

%d blogeri au apreciat: